ostatné

Za čo môžu hasiči pokutovať

Za čo môžu hasiči pokutovať

Video: Autá - hasiči, policajti, sanitka | príbeh o záchranárskych autách | Hanička a Murko 2024, Júl

Video: Autá - hasiči, policajti, sanitka | príbeh o záchranárskych autách | Hanička a Murko 2024, Júl
Anonim

Návšteva odborníkov štátnej služby dozoru nie je vždy v súlade s vedením inštitúcie, či už ide o kanceláriu, maloobchod alebo detskú inštitúciu. Výsledkom auditu je zvyčajne pokuta a niekedy existujú pochybnosti o zákonnosti trestu. Existujú priestupky, ktorým sa pokuta nedá vyhnúť, a existujú prípady, keď sa hasiči obmedzia na pripomienkovanie alebo vydanie príkazu na odstránenie priestupkov v stanovenej lehote.

Image

Budete potrebovať

  • - Pravidlá požiarnej bezpečnosti 01-03 z 18. júna 2003 N 313;

  • - SNiP z 13. februára 1997 N 21-01-97 „Požiarna bezpečnosť budov a stavieb“;

  • - normy protipožiarnej bezpečnosti podľa profilu inštitúcie;

  • - pokyny pre požiarnu bezpečnosť;

  • - Časopis požiarnych bezpečnostných brífingov;

  • - požiarne bezpečnostné priestory notebookov.

Návod na použitie

1

Skontrolujte zariadenia, v ktorých je zariadenie obsadené. Skontrolujte stav únikových a únikových ciest. Nemali by byť preplnené. Za sánky v predsieni materskej školy alebo škatule blokujúce núdzový východ zo skladu bude určite uložená pokuta.

2

Skontrolujte vzhľad senzorov požiarneho poplachu. Mali by byť jasne viditeľné a pripevnené na miestach, ktoré sú pre nich určené. Na senzory by sa samozrejme nemalo nič zavesiť. Posledné pravidlo pravidelne porušujú zamestnanci materských škôl, keď k senzorom pripájajú rôzne ozdoby na zavesenie.

3

Uvidíme, či sú všetky nápisy v priestoroch. V prípade požiarnej bezpečnosti každej miestnosti musí odpovedať zamestnanec menovaný riaditeľom. Vymenovanie sa uskutoční na základe objednávky. Priezvisko, meno a priezvisko zamestnanca by sa malo uviesť na štítku s textom „Kabinet č. 2. Zodpovedný za protipožiarnu bezpečnosť“. Špeciálne značky označujú núdzové východy a ich trasy. Označenia by mali byť zreteľne viditeľné.

4

Skontrolujte plány evakuácie. Ak je budova viacposchodová, plán by mal visieť na každom poschodí vedľa požiarneho hydrantu. Mimochodom, nezabudnite zistiť, či je požiarny hydrant zapečatený. Ak dôjde k roztrhnutiu pečate, zavolajte hasičov, aby skontrolovali hydrant a zapečatili ho.

5

Pozrite sa, akú dokumentáciu o požiarnej bezpečnosti máte a v akom stave je. Vedúci organizácií niekedy zaobchádzajú s dokumentmi bez náležitej pozornosti a neočakávaná návšteva inšpektora môže viesť k vážnym problémom. Musíte mať protipožiarny časopis. Na prvú stránku umiestnite pokyny, ktoré potrebujete na oboznámenie zamestnancov. Na zostávajúcich listoch sú tabuľky s uvedením mena a iniciálok každého zamestnanca, roku narodenia, funkcie, dátumu briefingu a podpisu. Listy musia byť očíslované a časopis je zošitý. Potrebný je aj protipožiarny zápisník, v ktorom zodpovedný úradník stanoví dátum, píše, že všetko je v poriadku, známky.

6

V budovách, kde sa očakáva veľká koncentrácia ľudí, ako aj v detských a zdravotníckych zariadeniach, sú stanovené špeciálne požiadavky na požiarnu bezpečnosť. Napríklad podlahy a steny by sa mali dokončiť nehorľavými materiálmi, skladovanie horľavých látok bez zvláštnych podmienok nie je povolené atď. Ak inštitúcia zatiaľ nenahradila stenovú krytinu protipožiarnou ochranou, vypracuje sa zákon, ktorý určuje čas výmeny.

Odporúčaná