Obchodné riadenie

Ako predať samovar

Ako predať samovar

Video: BACKSTAGE náročnej EXPEDÍCIE na POLÁRNY KRUH a VYŽREBOVANIE VÝHERCOV VIANOČNEJ SÚŤAŽE - Liptáci 2024, Júl

Video: BACKSTAGE náročnej EXPEDÍCIE na POLÁRNY KRUH a VYŽREBOVANIE VÝHERCOV VIANOČNEJ SÚŤAŽE - Liptáci 2024, Júl
Anonim

Stali ste sa majiteľom samovaru, ale nechcete z neho piť čaj sami, liečiť a prekvapovať hostí, ale radšej ho predávate so ziskom? Nájdite si čas. Aby ste dosiahli čo najvýhodnejší obchod, musíte sa naň starostlivo pripraviť.

Image

Budete potrebovať

  • - kamera

  • - počítač

  • - internet.

Návod na použitie

1

Klasifikujte svojho samovaru. Podľa typu sa delia na plameňové, elektrické a kombinované. Predrevolučné a moderné sa vyznačujú vekom. Samovary môžu byť navyše umeleckým dielom alebo hromadnou výrobou. Oheň horúcu vodu kvôli teplu uhlia. Elektrické majú elektrický ohrievač a zástrčku pre pripojenie k sieti. Kombináciu je možné použiť doma, kde sú zásuvky a mimo elektrických sietí. Koncom 19. storočia sa okrem toho vyrábali samovary z petroleja a iné originálne vzory. Napríklad samovary systému Chernikov mali bočné potrubie, ktoré urýchľovalo var. A strojársky samovar Parichko mohol pracovať na akomkoľvek palive okrem elektrickej energie a mal špeciálne zariadenie pre horný ventilátor.

2

Ak máte podozrenie, že by samovar mohol byť pre zberateľov cenný, urobte predbežné hodnotenie. To sa dá urobiť v špecializovaných obchodoch so starožitnosťami alebo na podobných špecializovaných stránkach a fórach. Ak to chcete urobiť, vyfotografujte ho ako celok a podrobnosti, ktoré pomôžu identifikovať výrobcu. A uverejňovať fotografie na internete. Požiadajte odborníkov, aby vyhodnotili vašu položku, navrhli približný dátum a miesto výroby. Potom sa pokúste overiť prijaté informácie. Vyhľadávanie online. Prezrite si tam zverejnené fotografie a popisy. Pre informáciu, medzi známych predrevolučných výrobcov samovarov boli továrne Lisitsynov, Morozov, Popov, Medvedev, Lomov, Kurashov, Kiselev, Rudakov, Batashevov bratia, Kapyrzin, atď.

3

Ak je váš samovar jedinečný, vyrobený z drahých materiálov, vysoko umelecký, nastavte akúkoľvek cenu. Ak je samovar predrevolučný, ale nie umelecké dielo, stavajte na nákladoch podobných samovarov. Chcete predávať rýchlejšie - znížte cenovú lištu. Chcete získať viac - udržujte cenu a čakajte na svojho kupujúceho. Možno existuje zberateľ, ktorý práve potrebuje takúto položku. Náklady na samovary sovietskej éry sú podstatne nižšie, na stanovenie ceny použite analógiu. Buďte pripravení na ponuku s kupujúcim. Na trhu existuje dostatok takýchto ponúk a budete sa musieť zaujímať o potenciálnych zákazníkov.

Venujte pozornosť

Staré samovary nemusia byť čistené. Umývajte iba mydlovou vodou.

  • 2018 Tipy na nakupovanie online Samovar
  • Sovietske samovary v roku 2018

Odporúčaná